Hoe krijg je een visum voor een eigen bedrijf?

0
831

Long Term Business Visum

Als je als zelfstandig ondernemer naar Nieuw-Zeeland wilt gaan en een kleine of middelgrote onderneming op wilt zetten, kun je een Long Term Business Visum aanvragen. In eerste instantie krijg je bij goedkeuring een visum voor drie jaar. In die drie jaar moet je van je bedrijf een succesvol bedrijf maken. Als dat niet lukt, moet je terug naar Nederland. Lukt het je wel, dan krijg je een Entrepeneur Visum en mag je permanent in Nieuw-Zeeland blijven. Je krijgt een Entrepeneur Visum als je kunt aantonen dat je minstens twee jaar een succesvol bedrijf hebt gerund in Nieuw-Zeeland.

Voorwaarden

Je komt pas voor een Long term Business Visum in aanmerking als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Een goedgekeurd business plan
  • Een basiskapitaal en genoeg geld om jezelf (en je gezin) te kunnen onderhouden
  • Kunnen aantonen dat jouw bedrijf van belang is voor Nieuw-Zeeland
  • Goede beheersing van het Engels (minstens een 5 op de IELTS-toets)
  • Bewijs van goed gedrag
  • Medische goedkeuring

Business Plan

Het Business Plan bestaat uit 4 delen, tussen haakjes staat hoe zwaar dit deel meetelt:

  • Een omschrijving van je voorgenomen bedrijf en een uitleg waarom het bedrijf levensvatbaar zal zijn (30%)
  • Financi�le onderbouwing van je verhaal (25%)
  • Omschrijving van je ondernemerservaring (25%)
  • Kennis van de Nieuw-Zeelandse markt (20%)

Het duurt een tijdje…

Net als bij de andere visa, kan het bij een LTBV een tijdje duren voor je te horen krijgt of je Business Plan voldoet en je een LTBV krijgt. Vooral als je een lopend bedrijf in Nederland hebt kan dit lastig zijn.
Reken in ieder geval op meer dan een half jaar voor je iets hoort.