Hoe wordt je beheersing van het Engels getest?

0
2857

Inhoudsopgave

backpack gids australie

IELTS-examens

Mensen die een visum voor General Skills willen aanvragen, moeten gemiddeld minstens een 6,5 hebben gehaald voor de General or Academic Module van de IELTS (International English Language Testing System) of een aantoonbaar, vergelijkbaar niveau hebben. De mensen die met je meegaan op je visum en die ouder dan 16 jaar zijn, moeten minstens een 5 hebben.
Mensen die een business-visum aanvragen, moeten minstens een 5 hebben of een aantoonbaar, vergelijkbaar niveau.
Voor bepaalde beroepen (bijvoorbeeld onderwijzer) gelden strengere eisen.

ESOL

Mocht je niet voldoen aan de eisen die aan het Engels gesteld worden, dan moet je in Nieuw-Zeeland een verplichte cursus doen bij de ESOL. De kosten voor deze cursus kunnen oplopen tot meer dan 6000 NZ-dollars.

Examens in Nederland

De IELTS-examens kun je ook in Nederland doen. Ze worden maandelijks in Amsterdam afgenomen bij het British Language Training Centre. De kosten voor het examen zijn € 186 per persoon.
De examens bestaan uit 4 delen: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Is het moeilijk?

De meeste mensen vinden het IELTS-examen niet heel erg moeilijk, maar je moet je er ook niet op verkijken. Het is in ieder geval aan te bevelen om voor jezelf een paar oude examens te doen. Je ontdekt dan hoeveel tijd je nodig hebt om een stukje te schrijven en je hebt een beetje een idee van het soort gesprek dat je te wachten staat.