Kun je er lekker eten?

0
3102

Inhoudsopgave

backpack gids australie

Supermarkt

In de nieuwzeelandse supermarkten vind je een groot aanbod van voedsel. Nieuw-Zeeland produceert zelf veel groenten en fruit en deze zijn dan ook zeer smakelijk en goedkoop. In Auckland wonen veel Aziatische emigranten. Daarom vind je daar ook veel Aziatische voedingsmiddelen.

Uit eten

De laatste jaren heeft Nieuw-Zeeland een snelle gastronomische ontwikkeling meegemaakt. Je kunt er tegenwoordig, ook in de wat kleinere plaatsen, vaak heerlijk en voor niet al te veel geld, uit eten. Natuurlijk vind je er ook nog overal Fish & Chips-shops, maar het aanbod van ander eten wordt steeds groter. In de steden vind je ook veel internationale eetgelegenheden: chinees, japans, mexicaans, italiaans, thais, frans en indiaas.

Wil je in een caf� gewoon een kop koffie, dan krijg je in Nieuw Zeeland over het algemeen een veel betere kwaliteit dan in Nederland.

Vegetarisch eten

Een paar jaar geleden werd je nog scheef aangekeken als vegetari�r, in het land van de grote stukken vlees en de barbecues, maar tegenwoordig kun je in bijna elk restaurant ook een smakelijke, vegetarisch schotel krijgen. In de grotere steden vind je ook speciale vegetarische restaurants.
Op de site van de nieuwzeelandse vereniging van vegetari�rs vind je een lijst van vegetarische en vegetari�rvriendelijke restaurants.