Wordt er veel aan cultuur gedaan?

0
4112

Inhoudsopgave

backpack gids australie

Lezen

In Nieuw-Zeeland wordt veel gelezen. Elke, beetje grote, plaats heeft wel een openbare bibliotheek (gratis) en er zijn een groot aantal nieuwzeelandse uitgeverijen.
Bijna elke huishouden heeft een abonnement op een krant. Voor zo’n klein land heeft Nieuw-Zeeland opvallend veel kranten. Elke regio heeft z’n eigen krant. De New Zealand Herald wordt vooral in de omgeving van Auckland gelezen. The Dominion en The Evening Post in Wellington, The Press in Christchurch en The Otage Daily Times in Dunedin.

Uitgaan en theater

Wellington is de cultuurstad van Nieuw-Zeeland. Er zijn veel theaters en andere uitgaansgelegenheden en er wordt het tweejaarlijkse International Festival of Arts gehouden. Ook in Auckland, Dunedin en Christchurch kun je goed naar het theater.

Film

Nieuwzeelanders gaan graag naar de bioscoop. Gemiddeld gaan ze 5 keer per jaar naar de film. In Auckland wordt elk jaar het International Film Festival gehouden. Maar ook veel andere steden en zelfs dorpen hebben hun jaarlijkse filmfestival.

Musea

Nieuw-Zeeland heeft 600 openbare musea en kunstgalerieën. Het bekendste museum is het Te Papa Museum in Wellington. Als je geïnteresseerd bent in de nieuwzeelandse cultuur en geschiedenis kun je daar met gemak een paar dagen doorbrengen.