Zelf doen of een emigratiebureau inschakelen?

0
4504

Inhoudsopgave

backpack gids australie

Geld of gemoedsrust

Het is mogelijk om alles zelf te doen. Alle benodigde informatie is openbaar en op Internet te vinden. Zelf doen scheelt je veel geld.
Eigenlijk schakel je een gespecialiseerd bedrijf vooral voor je gemoedsrust in. Je zult minder bang zijn dat je iets vergeten hebt of iets verkeerd hebt ingevuld, omdat er nog iemand naar kijkt die er verstand van heeft.
Als je een emigratiebureau inschakelt is de kans groot dat men komt met dezelfde lijstjes en stappenplannen die je net zelf al van Internet hebt gedownload, alleen moet je er nu voor betalen.

Wanneer zelf doen?

Als je via het puntensysteem al weet dat je veel kans hebt om toegelaten te worden, je hebt bijvoorbeeld de juiste opleiding en een groot aantal jaren relevante werkervaring, en je denkt dat je zelf wel aan een baan kunt komen, kun je best alles zelf regelen.
Zit je daarentegen net op het randje of wil je een eigen bedrijf beginnen, dan kan wat hulp noodzakelijk zijn. Spreek met het bedrijf dat je inschakelt af wat je zelf wilt doen en wat je gaat uitbesteden.

Ook als je een deel uitbesteedt, zul je het werk uiteindelijk zelf moeten doen, alleen zal het bureau je er een beetje doorheen leiden. Een werk van een bureau is vooral in de gaten te houden of alle documenten er zijn en om achter de immigratiedienst aan te gaan om te vragen hoe het er voor staat.

Slechte ervaringen

Niet iedereen is even tevreden over emigratiebureaus. In de verschillende forums op Internet kom je vaak negatieve berichten over sommige (Nederlandse) emigratiebureaus tegen. Informeer je goed voor je met een bureau in zee gaat. Over het algemeen geldt dat Nieuw Zeelandse bureaus veel goedkoper (en beter of net zo goed) zijn dan de Nederlandse bureaus.

Let er wel op dat als je met een bureau in zee gaat, het bureau de verplichte vergunning van de Nieuw Zeelandse autoriteiten heeft.